У Росії хочуть оновити умови застосування ядерної зброї

У Росії хочуть оновити умови застосування ядерної зброї

Фото: Reuters

Також пропонується розробити проект "Національної військової стратегії РФ".

Комітет Ради федерації федеральних зборів РФ рекомендував Раді безпеки оновити основи політики в галузі ядерної зброї.

Про це у середу, 21 листопада, пише ТАСС з посиланням на текст рекомендацій.

"Радбезу Росії і його міжвідомчої комісії з військової безпеки - опрацювати питання про нову редакцію "Основ політики Російської Федерації в галузі ядерного стримування", - йдеться в рекомендаціях комітету.

Як зазначив голова комітету Віктор Бондарєв, наразі пріоритетним завданням розвитку армії і флоту є вдосконалення бойової підготовки військ з урахуванням досвіду проведення контртерористичної операції в Сирії.

Учасники зустрічі також запропонували розробити проект "Національної військової стратегії РФ". Міністерству оборони рекомендовано підготувати поправки в чинне законодавство, що стосуються організації цивільної та територіальної оборони, а також забезпечення режиму воєнного стану регіональних центрів управління, територіальних відділень федеральних органів виконавчої влади, органів влади суб'єктів РФ "в періоди безпосередньої загрози агресії, різкого загострення обстановки і у військовий час".

Нагадаємо, у жовтні президент Росії Володимир Путін пригрозив США "дзеркальною відповіддю", якщо Сполучені Штати розпочнуть поставку своїх ракет до Європи.

Трамп погрожує Китаю та Росії нарощуванням ядерного потенціалу

Трамп погрожує Китаю та Росії нарощуванням ядерного потенціалу

Повʼязані теми:

Наступна публікація