У Росії хочуть запровадити нові обмеження на проведення мітингів

Дата публікації
Перегляди
3097
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
У Росії хочуть запровадити нові обмеження на проведення мітингів

Фото: Associated Press

До Держдуми РФ внесено законопроєкт, який передбачає заборону на проведення зборів, мітингів, маршів та демонстрацій біля приміщень органів влади.

У четвер, 9 червня, до нижньої палати парламенту РФ внесено законодавчу ініціативу від групи депутатів та сенаторів, якою пропонується прописати місця, в яких забороняється проведення зборів, мітингів, маршів і демонстрацій.

Про це повідомляє російське агентство “Интерфакс” з посиланням на опублікований законопроєкт. 

Зокрема, громадянам РФ мають намір заборонити проводити масові акції у будівлях та на території річкових, морських, залізничних та автомобільних вокзалів, станцій, аеропортів, морських, річкових портів, пристаней, а також у будівлях та на території освітніх, медичних організацій, організацій соціального захисту населення, дитячих та спортивних майданчиках, будівлях органів влади, а також на території, що безпосередньо прилягають до них.

Під окремою забороною - культові приміщення та земельні ділянки, на яких вони розташовані, а також місця паломництва.

Крім того, у суб'єктах РФ додатково будуть визначатися місця, в яких забороняється проведення зборів, мітингів, маршів і демонстрацій, якщо це обумовлено історичними, культурними та іншими об'єктивними особливостями регіону.

Нагадаємо, російська ведуча та гумористка Тетяна Лазарєва, яка від початку повномасштабного вторгнення Росії підтримує Україну, закликала росіян виходити на мітинги.

Росіяни змирилися: протестні настрої в РФ стихають

Росіяни змирилися: протестні настрої в РФ стихають

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація