У Росії масово затримують прихильників опозиціонера, який напророкував революцію на 5 листопада

У Росії масово затримують прихильників опозиціонера, який напророкував революцію на 5 листопада

Фото: Reuters

В'ячеслава Мальцева і його організацію звинувачують в екстремізмі.

В Росії за останні кілька днів поліція заарештувала десятки прихильників В'ячеслава Мальцева, лідера руху "Артпідготовка". Сам опозиціонер заявляє про понад 100 затриманих прихильників.

Про це повідомляє "Дождь".

ФСБ заявила, що члени "законспірованого осередку руху „Артпідготовка“" нібито готували підпали адміністративних будівель і напади на поліцейських 4-5 листопада. Затримання відбувалися у Москві, Красноярську, Краснодарі, Казані, Самарі, Саратові і Томську.

За даними РБК, при обшуках у прихильників Мальцева знайшли травматичну і холодну зброю, маски, футболки з націоналістичною символікою, а також суміші для виготовлення "коктейлів Молотова". Всього, за даними РБК, 3 листопада затримали 14 осіб. Наступного дня у Москві і Підмосков'ї відбулося понад 20 обшуків, пов'язаних із затриманнями прихильників Мальцева.

Сам Мальцев заявив, що "Артпідготовка" — це лише YouTube-канал, а не організація. На цьом каналі націоналіст В'ячеслав Мальцев протягом декількох років "пророкував", що в Росії 5 листопада 2017 року відбудеться революція. Він пропонував своїм прихильникам вийти в центри своїх міст і залишатися там, доки президент РФ Володимир Путін не піде у відставку.

Рух "Артпідготовка" у Росії визнано екстремістським і заборонено на території країни. Сам В'ячеслав Мальцев втік за кордоно, бо на батьківщині він звинувачується в екстремізмі. Він намагався проїхати до Молдови, але його не пустили через територію України. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація