У Росії настоятеля храму відправили до монастиря після звинувачень у домаганнях до молодого алтарника

У Росії настоятеля храму відправили до монастиря після звинувачень у домаганнях до молодого алтарника

Фото: Офіційний сайт Московського патріархату РПЦ

Священика відсторонили від служіння на сім років.

У Росії священика відсторонили від служіння і відправили до монастиря після звинувачень у домаганнях до молодого помічника.

Про це пише Meduza.

Настоятелю храму апостола Іоанна Богослова у станиці Кущевській, ігумену Юрію Пальчикову заборонили служити і носити священицький хрест і рясу протягом семи років. Протягом цього часу він буде послушником у чоловічому монастирі.

Єйська єпархія Руської православної церкви ухвалила таке рішення "через поведінку, що ганьбить священницькй сан і вносить спокусу до середовища вірян".

Юрія Пальчикова звинуватив у домаганнях 20-річний алтарник храму Данило Федотов. Він звернувся до церковного суд в листопаді цього року, хоча інцидент стався ще в січні. Данило в якості доказів домагань надав скріншоти листування в WhatsApp і аудіозапис розмови з настоятелем храму.

Фото: МБХ Медіа

Після того, як аудіозапис розмови потрапив в Інтернет, Данилу стали надходити погрози як від самого священика, так і від парафіян храму. Хлопець покинув станицю Кущевську після того, як його побив двоюрідний брат Пальчикова, передає МБХ Медіа.

Спочатку єпархія називала аудіозапис монтажем і заявляла, що до настоятеля храму Іоанна Богослова питань не має. Однак після того, як про інцидент у своєму блогу розповів клірик московського храму преподобного Сергія Радонезького отець Георгій Максимов, позиція церковного керівництва змінилася.

Повʼязані теми:

Наступна публікація