У Росії назвали "вкрай дивною" вимогу України розпустити "ДНР" і "ЛНР"

У Росії назвали "вкрай дивною" вимогу України розпустити "ДНР" і "ЛНР"

Фото: pixabay.com

Російські сенатори вважають, що подібні вимоги призведуть до зриву домовленостей та продовження війни.

Російські сенатори негативно відреагували на вимогу України розпустити квазіутворення "ДНР" і "ЛНР", яка була висунута на останньому засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Про це повідомляє РБК.

Член комітету Ради Федерації з міжнародних справ Сергій Цепков назвав таку заяву "дуже дивною" і вважає її "грубим порушенням".

"Такі висловлювання свідчать про те, що Київ не бажає виконувати Мінські угоди і слідувати формулі Штайнмаєра, на яку буквально тиждень тому дав згоду", – сказав Цепков.

Інший сенатор, член комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич, вважає, що висування таких умов призведе до зриву домовленостей.

"А це означає, що війна, в якій практично кожен день гинуть люди, буде тривати", — сказав Клінцевич.

Нагадаємо, 15 жовтня в Мінську відбулося чергове засіданняТристоронньої контактної групи щодо врегулюванню війни на Донбасі.

Українська сторона зазначила, що "виконання політичного блоку питань Мінських угод є можливим виключно за умови виконання наступних пунктів: розпуск квазіугруповань "Л/ДНР", повне припинення вогню; забезпечення ефективного моніторингу СММ ОБСЄ на всій території України; виведення з території України збройних формувань, іноземних військ і військової техніки; розведення сил і засобів вздовж всієї лінії зіткнення; забезпечення роботи Центральної виборчої комісії України, українських політичних партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів; встановлення контролю над непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону і виконання інших пунктів, передбачених українським та міжнародним законодавством і Мінськими угодами".

На перемовинах у Мінську обговорювали режим тиші на Донбасі і "формулу Штайнмаєра"

На перемовинах у Мінську обговорювали режим тиші на Донбасі і "формулу Штайнмаєра"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація