У Росії офіційно підтвердили висновки експертів щодо причини пожежі у ТРЦ в Кемерові

У Росії офіційно підтвердили висновки експертів щодо причини пожежі у ТРЦ в Кемерові

Фото: Reuters

У МНС РФ підтвердили, що причиною моторошної пожежі у "Зимовій вишні" стало закорочення.

Закорочення в електропроводці світильника стало причиною пожежі в кемеровському торговельному центрі "Зимова вишня", де загинули 64 людини.

Про це заявив директор департаменту наглядової і профілактичної діяльності МНС Росії Рінат Єнікєєв, пише "Интерфакс".

"Так, дійсно, за нашим поданням, ми маємо справу з закороченням великого перехідного опору і перевантаженням частин світильника", - підтвердив він.

Пожежа у ТРЦ в Кемерові могла статися через неприбраний сніг на даху

Пожежа у ТРЦ в Кемерові могла статися через неприбраний сніг на даху

Водночас Єнікєєв зазначив, що точну причину закорочення "ми не знаємо, але причина там".

За словами представника російського МНС, у світлодіодного світильника був розсіювач, після оплавлення якого вогненні краплі впали в поролонову яму.

"Справжня причина буде названа Слідчим комітетом Росії", - резюмував Єнікєєв.

Нагадаємо, 25 березня в центрі російського міста Кемерово загорівся торговельно-розважальний центр "Зимова вишня". Віце-губернатор області Володимир Чернов розповів, що пожежа спалахнула в дитячій батутной кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку.

В будівлі впали два з трьох кінозалів - вони провалилися з четвертого на третій поверх. Слідчі виявили серйозні порушення: пожежні виходи були заблоковані, а співробітник приватного охоронного підприємства після отримання сигналу про пожежу відключив систему оповіщення.

За останніми офіційними даними, загинули 64 людини. Водночас місцеві мешканці створили ініціативну групу, яка склала списки загиблих у пожежі. У списках зазначено 64 прізвища загиблих, з яких 41 - неповнолітній.

Основна версія слідства - несправність проводки, в російському МНС не виключили й підпал. У справі заарештовано сім осіб, стосовно одного з пожежників завели справу про халатність.

Повʼязані теми:

Наступна публікація