У Росії повідомили нову кількість загиблих військових у Сирії

У Росії повідомили нову кількість загиблих військових у Сирії

Фото: Reuters

Тепер кількість загиблих зросла до 20 військових.

Глава Кабардино-Балкарії Юрій Коків повідомив про ще одного загиблого російського військового в Сирії.

Він став двадцятим, про це Коків написав у себе в соціальній мережі.

Вперше стало відомо про смерть військового ще у травні, однак офіційно цю інформацію не підтверджували.

"При виконанні бойового завдання в Сирійській Арабській Республіці геройськи загинув житель р. Нарткала Урванского району Кабардино-Балкарії Аскер Бижоев. Указом Президента Російської Федерації він посмертно нагороджений Орденом Мужності. Нагорода вручена його батькам", - написав Коків.

 

Боротьба з міжнародним тероризмом, яку самовіддано веде наша країна, в тому числі на дальніх підступах, на жаль, не обходиться без втрат. При виконанні бойового завдання в Сирійській Арабській Республіці геройськи загинув у травні цього року житель р. Нарткала Урванского району Кабардино-Балкарії Аскер Бижоев. Указом Президента Російської Федерації він посмертно нагороджений Орденом Мужності. Нагорода вручена його батькам. Наше завдання зробити все, що б в якійсь мірі полегшити їм тяжкість цієї нічим непоправної втрати. Пам'ять про гідному синові нашої республіки Бижоеве Аскере Олеговича назавжди залишиться в серцях її жителів. #армияроссии #тероризм #росія #кавказ #кабардино_балкария #нальчик #кбр #новини #новостикбр #ельбрус #курорт #кабардинці #балкарці #російські #пкфо #russia #мир #instakbr #news #kavkaz #caucasus #elbrus #nalchik #kbr #коків

Фото опубліковано Юрій Коків (@kokov_yuriy)Сер 12 2016 в 2:03 PDT

Нагадаємо, повітряна операція Росії в Сирії проти терористичного угрупування ІГ почалася 30 вересня. Раніше Міноборони РФ офіційно підтвердило загибель 19 військових. Останній випадок стався на початку серпня, коли в провінції Ідліб збили російський вертоліт Мі-8, який повертався на авіабазу "Хмеймим". На борту вертольота знаходилися три члени екіпажу і два офіцера, всі вони загинули.

Також раніше повідомлялося, що за весь час бойових дій в Сирії загинули не менше 500-600 росіян.

Про це телеканалу Sky News розповіли двоє найманців, які повідомили, що їх найняла приватна військова компанія "Вагнер".

Співрозмовники сказали, що вони були завербовані ПВК "Вагнер" і переправлені в Сирію російськими військово-транспортними літаками. За словами Олександра і Дмитро (так вони назвалися, зазначивши, що їх імена змінені) вони воювали проти "Ісламської держави" і отримували £3 тисячі в місяць (близько 3800 тис. дол.)

Повʼязані теми:

Наступна публікація