У Росії пригрозили заблокувати Facebook

У Росії пригрозили заблокувати Facebook

Від соцмережі вимагають збереження даних російських користувачів на території РФ.

Facebook може від 2018 року бути заблокованим у Росії, якщо не виконає закон про локалізацію персональних даних. Про це журналістам повідомив глава Роскомнадзору Олександр Жаров.

У відомстві заявили про те, що популярна соцмережа не дотримується російського закону про персональні дані.

«Закон обов'язковий для всіх. У будь-якому випадку ми або доб'ємося того, щоб закон був виконаний, або компанія припинить працювати на території Російської Федерації, як, на жаль, сталося з Linkedin. Тут винятків немає», - наводить "Інтерфакс" цитату Жарова.

За його словами, превірку Facebook планують провести 2018 року. У Роскомнагляді кажуть, що Facebook - «не унікальний сервіс, є й інші соціальні мережі».

Відзначимо, що за законом «Про персональні дані» особисті дані російських громадян повинні зберігатися на території країни. У Facebook розміщувати свої сервери у Росії відмовлялися.

Напередодні засновник Facebook Марк Цукерберг заявив про втручання РФ у вибори в США. 

Директор служби безпеки Facebook Алекс Стамос заявив, що, намагаючись відстежити зв'язок між можливим втручанням Москви у вибори в США і рекламними оголошеннями у Facebook, в соцмережі знайшли приблизно 470 фейкових акаунтів і сторінок, які від червня 2015 до травня 2017 року придбали близько 3 тисяч оголошень на загальну суму 100 тисяч доларів. Ці облікові записи та сторінки були пов'язані один з одним і, ймовірно, діяли з Росії.

Переважна більшість рекламних оголошень були зосереджені на посиленні соціальних і політичних розбіжностей в американському суспільстві. 

Раніше у Кремлі вже заявляли, що нібито не мали ніякого стосунку до втручання в американські вибори через соціальні мережі.  

Facebook проти РФ: Цукерберг передав конгресу дані про рекламу, яку замовляла Москва

Facebook проти РФ: Цукерберг передав конгресу дані про рекламу, яку замовляла Москва

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація