У Росії прихильники бойовиків "ЛДНР" зірвали показ фільму про війну на Донбасі

У Росії прихильники бойовиків "ЛДНР" зірвали показ фільму про війну на Донбасі

Фото: Відкрита Росія

Активістам не сподобалося, що у фільмі показують бійців батальйону "Айдар".

У Москві прихильники сепаратистів на Донбасі зірвали показ фільму про війну на сході України.

Про це повідомляє Відкрита Росія.

Фільм "Політ кулі" режисера Беате Бубенець мали показати на фестивалі документальних фільмів "Артдокфест" у кінотеатрі "Жовтень". На показ прийшли люди з нашивками "Новоросії", активісти націоналістичного руху SERB, вони розлили в кінозалі "пахучу рідину", після чого глядачів евакуювали.

Поліція затримала трьох активістів руху SERB, на них склали адміністративні протоколи за непокору поліції. Лідер руху Ігор Бекетов заявив, що вони зірвали показ фільму через те, що там показували бійців батальйону "Айдар".

"Ми зірвали показ, тому що в цьому фільмі не актори, а справжні люди – бійці з націоналістичного батальйону "Айдар", які воюють на боці України і продовжують на сьогоднішній день вбивати російських людей", - заявив він.

На одному з відео з місця подій видно, що в зриві показу фільму брав участь колишній депутат Луганської облради від Партії регіонів Арсен Клінчаєв.

Після цього випадку організатори фестивалю "Артдокфест" вирішили скасувати показ фільму українських документалістів "Війна заради миру" про війну на Донбасі. Цю стрічку повинні були показати 11 грудня в Чеському центрі при посольстві у Москві. Організатори зазначили, що навколо показу картини "деякими групами людей і ЗМІ була створена нездорова ситуація", у зв'язку з чим стали виникати різного роду звинувачення і погрози.

Повʼязані теми:

Наступна публікація