У Росії прокремлівська партія планує залучити до виборів до Держдуми бойовиків "Л/ДНР"

У Росії прокремлівська партія планує залучити до виборів до Держдуми бойовиків "Л/ДНР"

Ілюстрація / Фото: Associated Press

Провести до російської Держдуми бойовиків має намір партія "Єдина Росія".

Секретар генерального ради партії "Єдина Росія" Андрій Турчак заявив про наміри співпрацювати на виборах до Держдуми РФ цієї осені з так званим “Союзом добровольців Донбасу”, до якого входять бойовики, які на окупованій частині Донбасу воювали проти України. 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, у прокремлівській партії прагнуть, щоб представники "Союзу" були представлені "від селищних рад депутатів і районних зборів, міських дум і регіональних парламентів і до Держдуми".  За його словами, в його партії та союзу “збігаються цілі й завдання”. А тому вони вже уклали відповідну угоду. Мовляв, підписанням угоди вони оформили “братерські, ділові” відносини, які були між ними.

Своєю чергою, "ексватажок" бойовиків "ДНР" Олександр Бородай повідомив, що "його люди" активні та мають реалізовуватися не тільки на війні". Турчак зазначив, що "Єдина Росія" надає допомогу терористичним "ДНР" і "ЛНР". Водночас, з його слів, мешканці українських територій України, які нині непідконтрольні Києву, а захоплені цими угрупованнями й з порушеннями отримали громадянство РФ, мовляв зможуть проголосувати за кандидатів до Держдуми Росії. 

Нагадаємо:

  • Скільки українців незаконно утримують на Донбасі і в Криму: Денісова назвала цифру
  • На окупованому Донбасі дітям-сиротам роздають російські паспорти 
  • Путін спростив отримання громадянства Росії жителям "Л/ДНР"  

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація