У Росії спростували інформацію про примусове годування Сенцова

У Росії спростували інформацію про примусове годування Сенцова

Фото: ТСН.ua

У службі виконання покарань запевнили, що у разі погіршення стану здоров’я українця його терміново госпіталізують.

Російські тюремники спростували інформацію про можливе примусове годування в колонії незаконно утримуваного українця, режисера Олега Сенцова, у разі загрози його життю.

Про це заявили у прес-службі Управління ФСВП у Ямало-Ненецькому автономному окрузі, пише ТАСС.

"Розповсюджувана одним із членів Громадської наглядової комісії Москви інформація про можливе примусове годування засудженого Сенцова О. Г. не відповідає дійсності", - запевнили у відомстві.

Олег Сенцов голодує 100-й день

Олег Сенцов голодує 100-й день

За даними УФСВП, українець щодня отримує призначене лікування і регулярно приймає поживну суміш.

"У разі погіршення стану здоров'я Олега Сенцова він буде негайно доправлений до лікувального закладу державної системи охорони здоров'я", - резюмували російські тюремники.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Сенцова засудили до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до вчинення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

Просити Путіна про помилування Сенцов відмовився. За даними його адвоката, у нього дуже низький пульс, анемія та проблеми із серцем, але від голодування відмовлятися він не збирається.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація