У Росії створили нову надпотужну балістичну ракету - ЗМІ

У Росії створили нову надпотужну балістичну ракету - ЗМІ

У Росії майже завершили створення нової балістичної ракети / Фото: wikipedia.org

Випробування нової зброї відбудуться у 2016 році.

Прототип новітньої балістичної ракети "Сармат" вже виготовлений на сто відсотків.

Про це повідомляє російське агентство ТАСС із посиланням на джерело в оборонно-промисловому комплексі. 

За словами співрозмовника агентства, кидкові і льотно-конструкторські випробування на космодромі Плесецьк заплановані на весну-літо 2016 року.

"Красноярський машинобудівний завод виготовив 100 відсотків елементів конструкції ракети, на заводі тривають випробування її окремих вузлів і агрегатів", - розповіло джерело.

Співрозмовник уточнив, що початок кидкових випробувань "Сармата"залежить від переобладнання шахтної пускової установки на полігоні Плесецьк, яка буде використана для тестів. Роботи по модифікації установки планується завершити до березня 2016 року.

За словами джерела, у разі успіху, більше кидкових випробувань проводити не будуть. "Початок льотно-конструкторських випробувань" Сармата "правомірно очікувати в липні-серпні 2016 року", - додав співрозмовник. 

Стратегічний ракетний комплекс "Сармат" замінить комплекси радянського виробництва Р-36М2 "Воєвода" з важкими ракетами 15А18М. Характеристики ракети для "Сармата" не розголошувалися, проте вона названа важкою, а військові заявляли, що корисне навантаження ракети складе близько 10 тонн. За класифікацією договорів про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, "важкої" вважається ракета масою понад 105 тонн. 

Нагадаємо, раніше у Росії запустили міжконтинентальну балістичну ракету "Тополь"Російські військові випробували ракету, яка може доставляти ядерну боєголовку на відстань більше 10 тисяч км.

Повʼязані теми:

Наступна публікація