У Росії створили пересувні броньовані "стіни" з бійницями для розгону протестів

Машини вже протестував московський ОМОН.

Російська гвардія до кінця року може отримати до десятка мобільних комплексів "Стіна" виробництва концерну "Калашников", призначених "для захисту від агресивно налаштованих груп громадян".

Як повідомляє ТАСС, ці броньовані машини, обладнані щитами з елементами шумо- і світлопогашення і бійницями, через які правоохоронці можуть вести вогонь. "Стіна" має засоби фото- і відеофіксації, а також змінює ширину в залежності від ширини вулиці. Розкладається комплекс протягом 3,5 хвилин. Також зазначається, що з початкового варіанта конструкції виключили водомети.

"Росгвадія замовила такі комплекси для використання в проблемних регіонах, але пояснив (співбесідник агентства), що в концерні не знають, про які саме регіони йде мова, їх визначають в самій Росгвардії", - наголошується в публікації.

"Стіну" вже випробував московський ОМОН, цей комплекс збираються продемонструвати президенту РФ Володимиру Путіну.

Нагадаємо, 9 вересня, в Росії пройшли масові акції протесту проти підвищення пенсйного віку. Під час мітингів правоохоронці затримали більше тисячі осіб. Серед затриманих були підлітки і журналісти - в Кремлі це назвали законними діями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація