У Росії заарештували лідера "Християнської держави"

У Росії заарештували лідера "Християнської держави"

Фото: УНІАН

Чоловіка звинувачують у тиску на підприємців.

У Росії затримано та обрано запобіжний захід Олександру Калініну, котрий є керівником так званої "Християнської держави". Він разом із своїми прихильниками протестує проти показу фільму "Матильда", в якому йдеться про коханку останнього російського імператора Миколи ІІ, котрого частина православних росіян вшановує, як святого.

Як повідомила офіційний представник МВС Росії Ірина Вовк., судом обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Калініну інкримінується стаття про примушування до вчинення угоди чи до відмови від її здійснення – зокрема, тиск на комерційні організації, що займаються демонстрацією кінофільмів, з метою добитися відмови від прокату "Матильди". "Під загрозою застосування насильства по відношенню до глядачів кіномережі і заподіяння шкоди і нанесення шкоди власникам кінотеатрів", - уточнила Вовк.

Як повідомлялося, 4 вересня стався підпал кінотеатра в Єкатеринбурзі через запланований показ "Матильди". Раніше "депутат" нелегітимної Держдуми РФ Наталія Поклонська зібрала підписи 37 депутатів і 100 тисяч звернень громадян Росії. Поклонська назбирала 13 коробок звернень проти фільму "Матильда" і направила їх до МВС, Генпрокуратури й Міністерства культури РФ. Поклонська направила до відомств депутатський запит про вжиття заходів та "недопущення образи релігійних почуттів вірян і осквернення православних святинь сюжетною лінією фільму "Матильда".

Церква відреагувала на слова Поклонської про бюст Миколи Другого

Церква відреагувала на слова Поклонської про бюст Миколи Другого

Повʼязані теми:

Наступна публікація