У Росії затримали пожежника, який першим прибув гасити пожежу у ТРЦ Кемерова

У Росії затримали пожежника, який першим прибув гасити пожежу у ТРЦ Кемерова

Фото: Reuters

Це вже другий затриманий рятувальник, що брав участь у ліквідації вогню.

У російському Кемерові затриманий керівник служби пожежогасіння першої ланки протипожежної служби області Андрій Бурсін, який першим прибув на гасіння пожежі в торговому центрі "Зимня вишня".

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерела у правоохоронних органах. Затримання проводилось співробітниками Слідчого комітету РФ.

Водночас Ігор Востріков, який у пожежі втратив родину, через соцмережі закликав мешканців Кемерова прийти до центрального суду міста у неділю, 8 липня на "засідання щодо Бурсіна". Російські ЗМІ припускають, що суд може обрати запобіжний захід пожежнику.

У російському Кемерові зносять торговельний комплекс, у якому згоріли десятки людей

У російському Кемерові зносять торговельний комплекс, у якому згоріли десятки людей

Андрій Бурсін першим прибув на місце пожежі та повідомив, що рятувальників не зустріли ані охоронці, ані адміністрація закладу. Раніше був затриманий командир іншого пожежного підрозділу Сергій Генін – СК звинувачує його у халатності під час гасіння.

Нагадаємо, 25 березня в центрі російського міста Кемерово загорівся торговельно-розважальний центр "Зимова вишня". Слідчі виявили серйозні порушення: пожежні виходи були заблоковані, а співробітник приватного охоронного підприємства після отримання сигналу про пожежу відключив систему оповіщення. Загинули 6о людей. Офіційно причиною пожежі назвали коротке замикання в електропроводці світильника. У справі заарештовано вісім осіб, щодо одного з пожежників завели справу про халатність.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація