У Росії заявили про вбивство 12 прихильників "ІД", які планували теракти

У Росії заявили про вбивство 12 прихильників "ІД", які планували теракти

Фото: Reuters

Також ФСБ заявила про затримання 14 членів організації "Хізб ут-Тахрір".

Федеральна служба безпеки РФ заявила про вбивство 12 прихильників "Ісламської держави" в декількох російських регіонах у період з 21 по 24 квітня.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Один з прихильників "ІД" був убитий, оскільки чинив опір при затриманні у Ставропіллі. За даними спецслужби, він планував теракти в будівлі уряду Ставропольського краю і управління ФСБ по регіону.

Ще 11 ісламістів були вбиті при затриманні в Дербенті (Дагестан). У ФСБ стверджують, що вони планували замахи на чиновників і співробітників правоохоронних органів в Дагестані.

Також ФСБ заявила про затримання 14 членів організації "Хізб ут-Тахрір", яка в Росії вважається терористичною. За даними російських силовиків, вони прагнули до захоплення влади і встановлення "Всесвітнього халіфату", а також вербували людей для участі у війні на Близькому Сході. Затримання відбулися у Татарстані, Омській і Ульяновській областях.

Зазначимо, що під приводом боротьби з "Хізб ут-Тахрір" російські силовики влаштовують репресії проти кримських татар в окупованому Криму.

Так, в липні минулого року Верховний суд Росії збільшив строк ув'язнення для українського громадянина Руслана Зейтуллаєва з 12 до 15 років за ґратами. Його звинуватили у створенні осередку організації "Хізб ут-Тахрір".

Всього по справі так званих "терористів з ісламської організації "Хізб ут-Тахрір" окупаційна влада Криму зараз тримає в неволі 19 кримців.

Двох чоловіків, яких підозрюють у причетності до ІДІЛ, затримала служба безпеки у Харкові

Двох чоловіків, яких підозрюють у причетності до ІДІЛ, затримала служба безпеки у Харкові

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація