У Росії заявили про виробництво другої вакцини від коронавірусу і розробку третього препарату

У Росії заявили про виробництво другої вакцини від коронавірусу і розробку третього препарату

Фото: Associated Press

В РФ зареєстрували дві вакцини від коронавірусу - це Sputnik V і "ЕпіВакКорона", третю "Ковівак" готують до реєстрації.

У Росії заявили про випуск ще однієї вакцини від коронавірусу. Препарат називається "ЕпіВакКорона".

Про це заявила віцепрем'єрка Тетяна Голікова, пише РБК.Россия. 

За її словами, препарат розробив новосибірський науковий центр "Вектор". Масштабне виробництво вакцини "ЕпіВакКорона" почнуть у лютому. "ЕпіВакКорона" центру "Вектор" почала надходити в цивільний оборот і застосовуватися для вакцинації населення", - повідомила Голікова. 

Наразі у Росії зареєстрували дві вакцини від коронавірусу - це Sputnik V і "ЕпіВакКорона". Третю вакцину "Ковівак" розробляє Центр ім. Чумакова. За словами Голікової, ймовірно, завтра, 19 січня, Центр подасть документи до російського МОЗ для реєстрації препарату.

"Випуск в цивільний оборот перших серій вакцини "Ковівак" запланована на другу половину березня", - повідомила Голікова. Перша партія вакцини буде містити сто тисяч доз.

Як повідомлялося, вакцина Sputnik V, створена Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології імені М.Ф. Гамалії МОЗ РФ, зареєстрована в Росії 11 серпня. Вона стала першою у світі, хоча її клінічні випробування тривають і досі. У Росії зафіксовано декілька випадків зараження COVID-19 після вакцинації. 

Кілька країн зголосилися взяти російську вакцину для власних тестувань. Приміром, Угорщина стала першою в Європі, яка отримала зразки цього препарату. Білорусь перша з іноземних країн видала на нього ліцензію. Натомість Євросоюз не збирається купувати вакцину.

Від січня 2021 року у Росії почали видавати "Паспорт вакцинованого" особам, які зробили щеплення вітчизняним препаратом Sputnik V. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація