У Росії жінку затримали за читання книжки українською мовою у літаку

У Росії жінку затримали за читання книжки українською мовою у літаку

На дівчину біля трапа літака вже чекали російські силовики / Фото: Getty Images

Інші пасажири помітили, що вона читає книгу українською мовою, тому "здали" жінку до поліції.

У Росії затримують людей за читання книжок українською мовою. Історію 34-річної москвички Елли, яка читала книжку українською мовою у літаку, розповідає російський Telegram-канал "Осторожно, новости".

Жінка летіла авіарейсом "Москва — Владикавказ". Інші пасажири помітили, що вона читає книжку українською мовою і донесли в поліцію.

"Присутнім у салоні літака здалося, що Елла дивно поводиться: часто просить воду у бортпровідників, надто регулярно користується вбиральною, а ще читає книгу українською мовою. Про підозрілу пасажирку доповіли начальнику аеропорту, а той – поліцейським", – йдеться в повідомленні.

Під час приземлення на дівчину біля трапа літака вже чекали російські силовики. Еллу доправили до відділу для розглядів. Під час обшуку у неї ще виявили українські значки та стікери на куртці, рюкзаку та телефоні. Жінці загрожувати покарання за "дискредитацію ЗС РФ".

Нагадаємо, що навесні цього року в Москві силовики затримали чоловіка. На нього покаржилися пасажири, які нібито побачили в його телефоні українську символіку.

Раніше повідомлялося, що в РФ директор школи написала донос через кіски дитини "в кольорах прапора України".

Також повідомлялося, що в Москві правоохоронці доправили до відділення п'ятикласницю через аватарку з жовто-синіми кольорами, а також прийшли до родини додому з обшуком.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація