У Росії знесли історичний будинок, у якому жив український письменник Тарас Шевченко

У Росії знесли історичний будинок, у якому жив український письменник Тарас Шевченко

Будинок 40 років значився в реєстрі пам'яток історії та культури федерального значення.

У російському Оренбурзі знесли історичну будівлю, в якій під час заслання жив український поет Тарас Григорович Шевченко. Про це повідомляє Orenday.

Будівля 40 років значилася в реєстрі пам'яток історії та культури федерального значення. А зовсім нещодавно її зрівняли з землею та побудували майданчик для паркування для співробітників банку.

"Будинок, що розташовувався за адресою пров. Шевченка, 9, зрівняли з землею, а на звільненому місці організували паркування для клієнтів банку "Русь". А будинок цей, 40 років значився в реєстрі пам'яток історії та культури федерального значення", - повідомив мешканець Оренбурга Андрій Лисенко, який і подав заяву в поліцію на забудовників.

За словами Андрія Лисенка, за законом винні у знесенні пам'ятника повинні відновити його ідентичну копію.

Як повідомляє оренбурзьке видання, вчора, 23 лютого, поліція все-таки порушила кримінальну справу за фактом знесення об'єкта культурної спадщини – будинку, в якому проживав Тарас Григорович Шевченко.

Нагадаємо, раніше у Москві слідчі проводили обшуки у співробітників Бібліотеки української літератури, що проходять свідками у справі про екстремізм. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація