Москва відповіла на погрози Трампа вдарити по Сирії

Москва відповіла на погрози Трампа вдарити по Сирії

Фото: Reuters

У Росії звинуватили США у спробі знищити докази присутності хімічної зброї в Сирії.

США намагаються "замести сліди провокації" і знищити всі докази застосування хімічної зброї у Сирії, випускаючи "розумні" ракети.

Про це офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова написала на своїй сторінці у Facebook.

"Розумні ракети повинні летіти в бік терористів, а не законного уряду, який кілька років бореться з міжнародним тероризмом на своїй території", - заявила вона.

Окрім цього Захарова запитала, чи попередили інспекторів Організації з заборони хімічної зброї, "що зараз розумні ракети знищать всі докази застосування хімзброї на землі?"

"Чи вся задумка і полягає, щоб швидко замести сліди провокації ударами розумних ракет, і міжнародним інспекторам вже нічого було б шукати як докази?" - додала вона.

СМИ: «Президент США Дональд Трамп заявил, что России стоит быть готовой сбивать ракеты, выпущенные по Сирии. Об этом он...

Опубликовано Maria Zakharova 11 апреля 2018 г.

Нагадаємо, минулих вихідних проурядові війська Сирії, підтримувані Росією, почали новий наступ на території Східної Гути в околицях Дамаска. Метою сирійської влади стало місто Дума. 7 квітня одразу кілька правозахисних організацій, що працюють в регіоні, в тому числі й волонтерський рух "Білі каски", заявили, що в регіоні відбулася хімічна атака.

8 квітня президент США Дональд Трамп, коментуючи останній випадок застосування хімічної зброї в Сирії, безпосередньо звинуватив президента РФ Володимира Путіна і владу Ірану в прямій підтримці "звіра Асада" і пообіцяв, що за це "доведеться заплатити велику ціну".

Росія, своєю чергою, пообіцяла збивати ракети і знищувати джерела вогню у випадку ударів США по Сирії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація