У російському місті Сургут чоловік порізав ножем 8 людей, його на місці ліквідувала поліція

У російському місті Сургут чоловік порізав ножем 8 людей, його на місці ліквідувала поліція

Фото: flickr.com

Усі восьмеро постраждалих отримали поранення різного ступеню тяжкості.

У російському місті Сургут чоловік із ножем напав на людей. Як наслідок, постраждало 8 осіб - у них поранення різної тяжкості.

Про це повідомили в Слідчому комітеті РФ.

За даними відомства, напад стався близько 11:20 за місцевим часом (9:20 за київським).

"Чоловік, озброєний ножем, пересуваючись центральними вулицями міста, скоїв напад на перехожих, заподіявши вісьмом громадянам ножові поранення", - йдеться в повідомленні.

Наразі всіх постраждалих госпіталізували. ЗМІ повідомляють, що чотири постраждалих перебувають у складному стані, ще троє у середньому.

На місце події прибули правоохоронці, чоловік чинив опір, тож поліцейські застосували зброю і ліквідували нападника. Згодом з'явилося відео з місця події.

Порушено кримінальну справу за статтею "Замах на вбивство". Слідчі і криміналісти регіонального СК працюють на місці події. З'ясовуються мотиви і особу нападника.

У російських ЗМІ зазначають, що чоловік міг мати психічний розлад. Ні місці він нібито був у масці. Існує припущення, що нападників було кілька. Так, за даними місцевого телеканалу "С1", поліція затримала на місці одного чоловіка.

Як передає ТАСС, особистість нападника встановлена - ним був місцевий житель 1994 року народження. Наразі правоохоронці встановлюють, чи мав він психічний розлад.

Нагадаємо, напередодні, 18 серпня, у фінському місті Турку чоловік із ножем накинувся на людей. Згодом на місце прибула поліція і прострелила йому ногу, після чого затримала. Через напад загинуло 2 людей, ще 8 постраждали.

19 серпня поліція повідомила, що розслідує справу, як наближену до терористичного злочину. Нападником виявився 18-річний марокканець.

Повʼязані теми:

Наступна публікація