У російському МЗС підтвердили виявлення 400 кг кокаїну у посольстві в Аргентині

У російському МЗС підтвердили виявлення 400 кг кокаїну у посольстві в Аргентині

У російському МЗС підтвердили виявлення 400 кг кокаїну у посольстві в Аргентині

Фото: clarin.com

За словами Захарової, російське посольство допомогло розкрити злочин.

Правоохоронці Росії і Аргентини дійсно виявили 400 кг кокаїну в російському посольстві в Буенос-Айресі. Спецоперація з  припинення каналу постачання наркотиків на європейський ринок відбулася у 2016 році.

Про це в п'ятницю розповіла офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає Інтерфакс.

Російські дипломати відреагували на кокаїновий скандал у Аргентині

Російські дипломати відреагували на кокаїновий скандал у Аргентині

"В результаті проведених оперативних дій підозрювані громадяни обох держав затримані, стосовно них ведеться слідство, і справа згодом буде передана до суду", - розповіла вона.

За словами Захарової, вантаж з кокаїном був виявлений готовим до відправлення півтора року тому в одному з допоміжних будівель посольства Росії - шкільно-житловому комплексі. Він належав співробітникові технічного складу установи, який до того часу закінчив відрядження за строковим трудовим договором.

"Що стосується спекуляцій про те, що зазначений вантаж міг бути направлений з використанням дипломатичних каналів, то хотіли б зазначити, що така постановка питання показує незнання механізму та порядку направлення диппошти, зміст якої визначається, зрозуміло, не технічним персоналом представництва", - сказала Захарова.

Представник МЗС Росії зазначила, що успіх операції був забезпечений "ефективними діями російського посла і дипломатичного персоналу".

Нагадаємо, ще рік тому, в грудні 2016-го, в російській дипломатичній пошті в Аргентині виявили 389 кілограмів кокаїну. Наркотики у 12 валізах хотіли переправити до Росії, аби продати в кілька разів дорожче під час проведення Чемпіонату світу з футболу.

Тоді про знайдені наркотики до поліції заявив російський посол. Підозрілі валізи були в будівлі коледжу російського посольства в Буенос-Айресі. Поліція тоді вирішила не розголошувати це, аби заарештувати всіх причетних. Замість кокаїну у валізи перепакували борошно, вмонтували GPS-передавачі і як російську дипломатичну пошту доставили до РФ. У Росії тоді вдалося заарештувати чотирьох осіб. Серед них – бухгалтер російського посольства в Аргентині, який працював там до 2016 року. Зараз поліція затримала ще двох осіб, які причетні до міжнародного наркобізнесу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація