У РПЦ захотіли вивчення церковнослов'янської мови у школах Росії

У РПЦ захотіли вивчення церковнослов'янської мови у школах Росії

Фото: Reuters

Ідею озвучив речник патріарха Кирила.

Прес-секретар патріарха Московського і всієї Русі Кирила священик Олександр Волков озвучив ідею щодо викладання церковнослов'янської мови у школах Росії. Заяву такого змісту він зробив під час виступу в ефірі однієї з радіостанцій.

"Непогано було б у школі вивчати щонайменше основи церковнослов'янської мови – просто для загального культурного рівня. Навіть якщо людина ніколи в житті не переступить поріг храму, то все одно це важлива складова", - вважає священик.

Прес-секретар підкреслив, що церковнослов'янська мова має "прекрасну поетику", яка "дуже чудова, глибока і заслуговує того, щоб її вивчати". Священик також з жалем визнав, що в Росії є люди, які "протягом багатьох років ходять в храм і не спромоглися дізнатися, що таке церковнослов'янські слова і вирази, які вони чують". Церковнослов'янська мова в даний час є богослужбові мовою Російської православної церкви.

Днями повідомлялося, що Держдума Росії дозволила засекретити особисті дані та інформацію про майно високопосадовців, голів слідчого комітету, керівників Верховного та Конституційного судів, патріарха Кирила. 

Московський патріархат нишком привласнює майно церков, побудованих за кошти селян

Московський патріархат нишком привласнює майно церков, побудованих за кошти селян

Повʼязані теми:

Наступна публікація