У Румунії президент звільнив головну антикорупціонерку країни

У Румунії президент звільнив головну антикорупціонерку країни

Фото: Reuters

Її звинуватили у зловживанні повноваженнями.

Сьогодні, 9 липня, президент Румунії Клаус Іоганніс підписав указ про звільнення антикорупційного прокурора Лаури Кодрута Ковеші, одного з найбільш непримиренних борців з корупцією в країні.

Про це повідомляє Настоящее Время.

Раніше президент був категорично проти відставки Ковеші, проте її звільнення вимагала партія Соціал-демократів, яка контролює уряд, і міністр юстиції Румунії Тудорел Тоадер.

Так, він звинувачував Ковеші в зловживанні повноваженнями, зокрема, використанні незаконної прослушки. Президент вважав ці звинувачення вигаданими, але кілька днів тому Конституційний суд встав на сторону Тоадер і зобов'язав президента звільнити прокурора за поданням міністра юстиції.

Одночасно партія Соціал-демократів почала обговорювати процедуру імпічменту президента, в разі, якщо він не підкориться рішенню Конституційного суду. Все це, ймовірно, і вплинуло на рішення Іоганніса.

Раніше тисячі людей в десятках міст Румунії вийшли на протести проти уряду через його спроби перешкоджати роботі Національного антикорупційного управління. Народ не задоволений "вставлянням палиць в колеса" антикорупційним органам.

У Румунії люди вийшли на мітинги на захист антикорупційного прокурора

У Румунії люди вийшли на мітинги на захист антикорупційного прокурора

Повʼязані теми:

Наступна публікація