У Сенаті США гучними оплесками привітали повернення хворого на рак Маккейна

У Сенаті США гучними оплесками привітали повернення хворого на рак Маккейна

Фото: Reuters

Сенатор, у якого виявили рак мозку, проголосував за скасування Обамакейр.

Члени Сенату США привітали гучними оплесками республіканця Джона Маккейна, який повернувся на роботу після того, як йому поставили діагноз рак мозку.

Коли Маккейн увійшов до зали засідань, сенатори підвелися і почали йому аплодувати.

Не дивлячись на те, що Джон Маккейн бореться із хворобою у себе на батьківщині у штаті Арізона, він спеціально приїхав до Капітолію, щоб взяти участь у голосуванні щодо реформи охорони здоров'я, запровадженої екс-президентом США Бараком Обамою.

Демократи намагалися зняти обговорення закону про скасування Обамакейр. Маккейн виступив із емоційною промовою до своїх колег, в якій закликав підтримати закон і врешті решт скасувати реформу Обами. У підсумку 50 сенаторів проголосували "за", 50 – "проти".

Вирішальним, згідно із американською конституцією, став голос віце-президента США Майкла Пенса, який є головою Сенату. Він підтримав продовження дебатів щодо скасування Обамакейр.

Нагадаємо, у середу ввечері, 19 липня, Джону Маккейну діагностували пухлину мозку. CBS News вирішили пояснити, що це означає для політика. Лікарі чекали на патологічний звіт, перш ніж призначити лікування. Імовірно, це було зроблено через те, що медики також підозрювали метастатичну меланому, із якою Маккейн бився в минулому. 

Повідомляється, що у сенатора первинна пухлина головного мозку, яка розпочалася в мозку Маккейна і не поширювалася звідкись. Діагноз був поставлений після того, як минулої п'ятниці, 14 липня, політику видалили згусток крові над його правим оком.

В американського сенатора Джона Маккейна виявили рак головного мозку

В американського сенатора Джона Маккейна виявили рак головного мозку

Повʼязані теми:

Наступна публікація