У Сенаті США масштабно взялися за розслідування втручання Росії у вибори

У Сенаті США масштабно взялися за розслідування втручання Росії у вибори

Марк Уорнер і Річард Берр / Фото: Reuters

Політики працюють з "безпрецедентним обсягом документації".

Комітет у справах розвідки Конгресу США розширить масштаби розслідування російського втручання в американські президентські вибори.

Про це повідомили голови комітету сенатор-республіканець Річард Бьорр і сенатор-демократ Марк Уорнер, повідомляє Радіо Свобода.

Комітет планує заслухати 20 осіб у рамках розслідування, серед них - Джареда Кушнера, зятя й радника Дональда Трампа, який зустрічався з російськими представниками під час і після передвиборчої кампанії. Уточнюється, що цей список може бути розширений.

Групі експертів комітету вже надійшло з американських спецслужб кілька тисяч документів. За словами Річарда Бьорра, вони працюють із "безпрецедентним обсягом документації". "Ми маємо намір докопатися до істини", - запевнив сенатор Річард Берр.

Як відомо, західна преса неодноразово звинувачувала Трампа та його оточення у зв'язках з Росією. Нещодавно російський державний банк "Внешнеэкономбанк", який перебуває під санкціями Заходу, підтвердив, що керівництво установи зустрічалося з зятем президента США Дональда Трампа під час передвиборної кампанії 2016 року. 36-річний Джаред Кушнер, який є чоловіком Іванки Трамп і радником президента США, може незабаром очолити новий підрозділ в Білому домі: його функцією буде спостереження за роботою федеральної бюрократичної системи і виконанням ключових передвиборних обіцянок Трампа, серед яких, зокрема, реформування системи догляду за ветеранами та боротьба з опіоїдною наркоманією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація