У Сербії бойовик "ІДІЛ" готував замах на Путіна – ЗМІ

У Сербії бойовик "ІДІЛ" готував замах на Путіна – ЗМІ

Фото: Associated Press

Ймовірно, молодик міг активувати бомбу у день приїзду президента РФ до Белграда.

Агенція безпеки та інформації Сербії затримала 21-річного джихадиста – його підозрюють у підготовці замаху на російського президента Володимира Путіна, який відвідає Белград 17 січня.

Про це повідомляє сербське видання Pravda.

Повідомляється, що сербські правоохоронці затримали Арміна Алібашича 15 січня у місцевості Нові Пазар, що на півдні країни. Він привернув увагу патрульних своїм незвично великим наплічником. Як з’ясувалось, там був карабін з оптичним прицілом.

Правоохоронці обшукали помешкання молодика і знайшли запас зброї, матеріали для виготовлення вибухівки, зокрема хімічні речовини і детонатори.

Також у затриманого знайшли прапор "Ісламської держави", а на його комп’ютері – матеріали, створені джихадистами.

"Сербські служби безпеки дуже пильно зайнялися цією справою. Відомо, що Путін є мішенню терористів через війну, яку Росія веде проти "Ісламської держави". Не виключено, що бомба, яку майстрував Алібашич, мала бути активована десь в день приїзду Путіна. Наші служби співпрацюють з росіянами і тримають ситуацію під контролем, президент у Белграді буде в безпеці" - повідомило джерело видання.

Разом з цим, офіційного підтвердження цієї інформації поки що нема.

Раніше повідомлялося, що на життя президента Росії Володимира Путіна було скоєно п'ять замахів, про які невідомо широкому загалу. Про це розповів режисер Олівер Стоун, який робив цикл передач про Путіна для американського телеканалу CBS.

Путін висловив антиукраїнську тезу про немовлят на сніданок

Путін висловив антиукраїнську тезу про немовлят на сніданок

Повʼязані теми:

Наступна публікація