У Швеції через спалення Корану почалися масові сутички – затримали близько 20 учасників

У Швеції через спалення Корану почалися масові сутички – затримали близько 20 учасників

Фото: pixabay.com

Заворушення почалися в п'ятницю ввечері, 28 серпня, учасники акції кидали в поліцію каміння, підпалювали салюти, петарди та автомобільні шини зі сміттям.

У шведському місті Мальме почалися безчинства після акції зі спаленням мусульманської священної книги Коран. У результаті затримали близько 20 осіб.

Про це повідомляє телеканал SVT.

Заворушення почалися в п'ятницю ввечері, 28 серпня, учасники акції підпалювали салюти і петарди, кидалися в поліцію камінням і підпалювали автомобільні шини зі сміттям.

Ближче до ночі ситуація загострилася. Силовики намагалися придушити заворушення. Це вдалося зробити близько 4:00 ранку в суботу.

В результаті зіткнень пошкодили кілька поліцейських машин і щонайменше одну машину рятувальної служби. У районах, де відбувалися зіткнення, також згоріли кілька автомобілів, поліція поки не підтвердила, чи пов'язані ці інциденти з заворушеннями.

Затримали близько 20 осіб.

Шведський вуличний художник Ден Пак раніше збирався провести в місті антиісламську акцію, на якій планувалося спалити Коран, загорнутий в бекон. Влада заборонила проводити акцію з міркувань безпеки. В результаті її все одно організували члени данської правоекстремістської партії "Жорсткий курс". Спалення Корану вони зняли на відео, яке поширили в соціальних мережах, що і призвело до заворушень.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Росією місті Саки (Крим) росіянка молотком намагалася розтрощити кримськотатарський пам’ятний камінь.

У Лівані після відставки уряду призупинились вуличні заворушення

У Лівані після відставки уряду призупинились вуличні заворушення

Повʼязані теми:

Наступна публікація