У Швеції помер автор скульптури "зав'язаного вузлом револьвера"

У Швеції помер автор скульптури "зав'язаного вузлом револьвера"

Фото: Reuters

Ще одний відомий твір Рейтерсверда — бронзова скульптура "Бережіть Землю".

Шведський художник і скульптор Карл Фредрік Рейтерсверд помер на 82-му році життя. Причина смерті не уточнюється, проте в 1989 році Рейтерсверд пережив інсульт і не зміг відновитися — частково паралізованому, йому довелося до кінця життя пересуватися в інвалідному кріслі.

Найвідоміша робота майстра — бронзова скульптура "Без насильства", що представляє собою револьвер, дуло якого зав'язані вузлом. Художник створив її у 1985 році, через п'ять років після вбивства музиканта The Beatles Джона Леннона. Три оригінальні фігури встановлені в Мальме (Швеція), Нью-Йорку (біля штаб-квартири ООН) і Люксембурзі.

Ще одне відоме твір Рейтерсверда — бронзова скульптура "Бережіть Землю" в шведському Боросе.

Нагадаємо, що раніше тіло легенди 90-х років минулого століття співака Принца знайшли в його студії звукозапису Paisley Park в Минессоте. Артистові було 57 років. 15-го квітня артистові надали медичну допомогу. Йому стало погано на борту приватного літака, так що було прийнято рішення про аварійну посадку в Іллінойсі. До цього співак скасував два концерти із-за стану здоров'я. Причини трагедії з'ясовує слідство.

Повʼязані теми:

Наступна публікація