У Сингапурі назвали вартість проведеного саміту між Трампом та Кім Чен Ином

У Сингапурі назвали вартість проведеного саміту між Трампом та Кім Чен Ином

Фото: Reuters

Загальна сума витрат становила близько 15 мільйонів доларів.

Прем’єр-міністр Сингапуру Лі Сяньлун заявив, що його країна витратила близько 15 мільйонів доларів на проведення саміту між лідером КНДР Кім Чен Ином та президентом США Дональдом Трампом.

За його словами, цей саміт підвищив репутацію Сингапуру, передає СNBC.

"Це була ціна, яку ми хотіли платити", - заявив Лі на прес-конференції.

Переважна частина коштів пішла на створення безпеки саміту. Також для журналістів було створено міжнародний прес-центр, де працювало близько 2500 представників різних ЗМІ. Сингапур також оплатив і проживання лідера КНДР Кім Чен Ина, а також оренду готелю Capella, де й відбувався саміт.

"Він (саміт - ред.) дав нам відкритості. Той факт, що ми були обрані як місце зустрічі, - ми не просили про це, але нам запропонували, і ми погодились, - дещо говорить про стосунки Сингапуру зі сторонами, з Америкою, з Північною Кореєю, а також наше ставлення до міжнародного співтовариства", - підкреслив сингапурський прем’єр.

Нагадаємо, Дональд Трамп і Кім Чен Ин зустрілися в Сингапурі, де провели історичний саміт між країнами. Американський лідер назвав цю зустріч "набагато кращою, ніж хто-небудь міг очікувати". Під час зустрічі лідери підписали документ про ядерне роззброєння Північної Кореї і гарантії безпеки для азійської країни з боку США. Після саміту президент Штатів дав прес-конференцію, де розповів деталі розмови з Кім Чен Ином, а також про санкції, війну на Корейському півострові та багато іншого.

Дональд Трамп та Кім Чен Ин пообіцяли світові "величезні зміни"

Дональд Трамп та Кім Чен Ин пообіцяли світові "величезні зміни"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація