У Сингапурі та Мексиці теж відмовилися від використання Boeing 737 MAX. Авіабудівник обіцяє встановити нове програмне забезпечення

У Сингапурі та Мексиці теж відмовилися від використання Boeing 737 MAX. Авіабудівник обіцяє встановити нове програмне забезпечення

Фото: Associated Press

Перед тим подібні рішення ухвалили Індонезія, Ефіопія та Китай.

Управління цивільної авіації Сингапуру та найбільший мексиканський перевізник Aeromexico відмовились від експлуатації нових літаків Boeing 737 MAX після авіакатастрофи в Ефіопії.

Про це йдеться у заяві сингапурського відомства.

"Управління цивільної авіації Сингапуру (CAAS) тимчасово призупиняє експлуатацію всіх варіантів літака Boeing 737 MAX в Сингапурі та з нього в зв'язку з двома нещасними випадками зі смертельними наслідками, пов'язаними з літаком Boeing 737 MAX, менш ніж за п'ять місяців. Призупинення набере чинності з 14:00, 12 березня 2019 року", - повідомили в Сингапурі.

Із подібною заявою виступили і в мексиканській авіакомпанії, яка має у своєму флоті шість літаків Boeing 737 MAX. Там зазначили, що не будуть їх використовувати до кінцевих результатів розслідування авіакатастрофи в Ефіопії.

Водночас, у самій компанії Boeing пообіцяли оновити програмне забезпечення для управління літаками.

"Протягом останніх кількох місяців і після рейсу Lion Air Boeing розробляє програмне забезпечення для управління польотом літака 737 MAX, призначене для того, щоб зробити і без того безпечний літак ще більш безпечним. Це включає в себе оновлення закону про управління польотами Системи доповнення маневрених характеристик (MCAS), дисплеї пілотів, керівництва з експлуатації та навчання екіпажу. Вдосконалений закон управління польотом включає в себе вхідні сигнали кута атаки (AOA), обмежує команди підстроювання стабілізатора у відповідь на помилкове зчитування кута атаки і забезпечує обмеження для стабілізатора", - йдеться у повідомленні.

Авіабудівник вважає, що ці зміни будуть затверджені до квітня цього року.

Нагадаємо, 10 березня в Ефіопії всього за шість хвилин після зльоту розбився пасажирський Boeing компанії Ethiopian Airlines, на борту якого перебувало більше 157 людей. Жодна із осіб на борту не вижила. Літак був одним із останніх розробок Boeing - Boeing 737 Max.

Після авіатрощі в Ефіопії чотири країни відмовились від експлуатації Boeing 737

Після авіатрощі в Ефіопії чотири країни відмовились від експлуатації Boeing 737

Повʼязані теми:

Наступна публікація