У Сирії евакуювали штаб армії та перекинули літаки на російську базу - ЗМІ

У Сирії евакуювали штаб армії та перекинули літаки на російську базу - ЗМІ

Фото: Sana

Можливі ракетні удари союзників, ймовірно, не торкнуться російські бази у Хмеймімі і Тартусі.

У Сирії військові перекинули літаки урядової армії на російську базу Хмеймім. Також відбулась евакуація головного штабу сирійської армії.

Про це повідомляє Le Figaro.

Також джерело в ООН повідомило журналістам, що можливі ракетні удари США і Франції, ймовірно, не торкнуться російські бази у Хмеймімі і Тартусі.

Трамп пообіцяв ракетний удар по Сирії як відповідь на хімічну атаку режиму Асада

Трамп пообіцяв ракетний удар по Сирії як відповідь на хімічну атаку режиму Асада

Війна у Сирії триває сім років. За цей час її жертвами стали щонайменше 70 тисяч мирних мешканців, більше мільйона залишили власні будинки. А густонаселені міста пережили 33 хімічні атаки. 27 з них - на совісті Башара Асада.

Нагадаємо, минулих вихідних проурядові війська Сирії, підтримувані Росією, почали новий наступ на території Східної Гути в околицях Дамаска. Метою сирійської влади стало місто Дума. 7 квітня одразу кілька правозахисних організацій, що працюють в регіоні, в тому числі й волонтерський рух "Білі каски", заявили, що в регіоні відбулася хімічна атака.

8 квітня президент США Дональд Трамп, коментуючи останній випадок застосування хімічної зброї в Сирії, безпосередньо звинуватив президента РФ Володимира Путіна і владу Ірану в прямій підтримці "звіра Асада" і пообіцяв, що за це "доведеться заплатити велику ціну".

Росія, своєю чергою, пообіцяла збивати ракети і знищувати джерела вогню у випадку ударів США по Сирії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація