"Машина побита, ми ідемо". У Сирії колону з російськими військовими знову закидали камінням

"Машина  побита, ми ідемо". У Сирії колону з російськими військовими знову закидали камінням

Фото: Associated Press

Кілька десятків курдів вздовж маршруту кидали каміння в автомобілі.

Російську "військову поліцію "та турецьких військових закидали камінням місцеві мешканці під час спільного патрулювання "зони безпеки" в Сирії.

Відео, зняте 5 листопада, опублікувало курдське новинне агентство ANHA. Агентство Associated Press, яке поширило відео, підтвердило його достовірність.

На кадрах видно, як курди вздовж дороги кидають каміння в колону з патрулем та скандують "Ердоган – терорист".

Ще одне схоже відео з'явилося в Мережі згодом, тільки воно вже було зняте росіянами з військової автівки. Під час перемовин через радіозв'язок чутно, як російські військові говорять, що камінням пошкодили автомобілі.

Нагадаємо, "Військова поліція РФ" з турецькими військовими на початку листопада розпочали патрулювання в районі північного кордону Сирії. Колона російських і турецьких військ вийшла з пункту Дербес в п'ятницю 12.00. Протяжність маршруту складе 110 км. У складі колони - п'ять машин російських військових і чотири турецькі.

Раніше у Міністерстві оборони Туреччини відзвітували про припинення військової операції "Джерело миру" проти курдів на півночі Сирії. Це сталося після підписання меморандуму між РФ та Туреччиною. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація