У Сирії урядові та російські авіаудари забрали життя 9 мирних жителів

У Сирії урядові та російські авіаудари забрали життя 9 мирних жителів

Фото: Associated Press

Серед загиблих – троє дітей. 

Дев'ять мирних жителів загинули і 20 отримали поранення внаслідок нічних авіаударів по сирійській провінції Ідліб з боку урядових та російських військ.

Про це повідомляє турецьке державне новинне агентство "Anadolu" із посиланням на організацію з цивільної оборони "Білі шоломи". 

За даними активістів, серед загиблих – троє дітей. 

Туреччина та Росія домовилися у вересні минулого року перетворити Ідліб у зону деескалації, де акти агресії прямо заборонені. Однак сирійський режим та його російські союзники розпочали наступ на позиції повстанців у цьому регіоні.

Наразі в зоні деескалації проживає близько 4 мільйонів мирних жителів, у тому числі сотні тисяч людей, переміщених сюди з інших регіонів країни.

Війна у Сирії триває від 2011 року, коли низкою арабських країн прокотилася хвиля антиурядових повстань. Уряд Сирії відтоді воював і досі воює проти різних опозиційних до нього сил, зокрема й ісламістських структур на кшталт терористичної "Ісламської держави". Захід неодноразово закидав сирійському уряду застосування у війні забороненої, зокрема хімічної, зброї. За ці роки уряду на чолі з Башаром Асадом вдалося повернути контроль над більшою частиною території країни.

11 серпня стало відомо про те, що урядова армія Сирії захопила стратегічно важливе місто Аль-Хобейт у провінції Ідліб - останній, яку контролюють повстанці. Захоплення Аль-Хобейта є найзначнішим прогресом армії Асада від моменту початку її наступу в провінції Ідліб три місяці тому, заявили у базованому в Лондоні Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини. За його даними, в боях за Аль-Хобейт загинули більше сотні бійців з обох сторін. При цьому сирійська армія та її союзники приблизно дві тисячі разів завдавали по повстанцях артилерійських та авіаударів.

Щонайменше 43 людини загинули внаслідок потужного авіаудару по ринку у Сирії

Щонайменше 43 людини загинули внаслідок потужного авіаудару по ринку у Сирії

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Битва за Сирію
Наступна публікація