У Сирії вбили одного з лідерів "Фронту ан-Нусра"

У Сирії вбили одного з лідерів "Фронту ан-Нусра"

Фото: Reuters

Фірас зустрічався з іншими польовими командирами джихадистів.

У Сирії унаслідок бомбардування був убитий один з лідерів джихадстського угруповання "Джебхат ан-Нусра" ("Фронт ан-Нусра") Абу Фірас, повідомляє Сирійська організація зі спостереження за правами людини.

Фірас, який відомий під псевдонімом "Сирієць", виконував функції представника угрупування, в його спілкуванні зі ЗМІ. Як повідомляється, разом з Фірасом в ході бомбардування в провінції Ідліб на північному сході країни були вбиті ще близько 20 джихадистів, включаючи його сина.

Фірас зустрічався з іншими польовими командирами джихадистів в одному з сіл провінції Ідліб.

На зустрічі також були присутні ще один лідер "Джебхат ан-Нусри" і один з ватажків екстремістського угрупування "Джунд аль-Акса". Як повідомляється, бомбардування могли провести літаки або сирійської армії, або контингенту російських ВКС.

Нагадаємо, що раніше один з лідерів екстремістського угруповання "Ісламська держава" Умар Шишани загинув при американської бомбардування на північному сході Сирії, підтверджують в Пентагоні.

Раніше повідомлялося, що 30-річний Шишани, справжнє ім'я якого Тархан Батирашвілі, серйозно поранений і знаходиться в стані клінічної смерті.

Представник американського оборонного відомства заявив, що згідно з останніми даними, Шишани мертвий. Атака з повітря на колону автотранспорту, в складі якої пересувався бойовик, відбулася 4 березня біля сирійського міста Шаддади.

Шишани займав кілька ключових посад у керівництві так званої "Ісламської держави", в тому числі пост "військового міністра".

9 березня представник Пентагону повідомив про можливу загибель Шишани в результаті американських авіаударів 4 березня на північному сході Сирії. Шишани включений в список розшукуваних лідерів США ІД, за інформацію, що веде до його затримання, була призначена нагорода в 5 млн доларів. У травні 2013 року він з'явився в Сирії і був призначений верховним військовим командувачем на півночі країни.

Повідомлення про загибель Шишани надходили і раніше, але згодом не підтверджувалися.

Повʼязані теми:

Наступна публікація