У Сирії загинув російський генерал, який командував бойовиками "ДНР" - ЗМІ

У Сирії загинув російський генерал, який командував бойовиками "ДНР" - ЗМІ

У Сирії загинув російський генерал, який командував бойовиками "ДНР" - ЗМІ

Фото: astv.ru

Можливо, мова йде про зраду.

У Сирії в результаті мінометного обстрілу загинув генерал-лейтенант російської армії Валерій Асапов.

Про це повідомляє радіостанція "Говорит Москва" з посиланням на джерело у штабі 5-ї армії.

За словами джерела, Асапов не виходить на зв'язок з 16:00 суботи. За його даними, генерал і два полковники загинули від мінометного вогню, снаряд влучив у командний пункт. За словами співрозмовника радіостанції, мова може йти про зраду, оскільки обстріл вівся за точним наведенням.

У соцмережах пишуть, що Асапов загинув під Дейр-ез-Зором, разом із генералом загинув перекладач.

У міністерстві оборони Росії не підтверджують і не спростовують ці повідомлення.

Валерій Асапов відомий тим, що командував бойовиками терористичної організації "ДНР", він керував так званим "1-м армійським корпусом", який дислокується в Донецьку.

Нагадаємо, у Сирії 2 серпня загинув капітан спецназу Головного розвідувального управління Росії Курбан Касумов. Міністерство оборони офіційно не заявляло про його смерть. Касумов загинув в результаті мінометного обстрілу бойовиками "Ісламської держави". В одній із груп в соцмережі "Вконтакте" опублікували медалі, якими був нагороджений Касумов, зокрема, медаль "За визволення Пальміри". Окрім того, на опублікованій фотографії надгробка росіянина також є зображення Пальміри. 

Раніше агенція Reuters повідомила, що втрати російських військових від початку 2017-го року стали найбільшими за часи участі в сирійській компанії і загинули близько 40 найманців та силовиків РФ. Однак у Міністерстві оборони РФ заявили про те, що інформація про 40 загиблих російських силовиків у Сирії не відповідає дійсності, а матеріал Reuters назвав замовним

Повʼязані теми:

Наступна публікація