У Сирії знищили бойовиків, які обстріляли російську базу - Міноборони РФ

У Сирії знищили бойовиків, які обстріляли російську базу - Міноборони РФ

У Сирії знищили бойовиків, які обстріляли російську базу - Міноборони РФ

У місце базування бойовиків був нанесений удар снарядом "Краснопіль".

У Сирії ліквідували членів "диверсійної групи бойовиків", які 31 грудня обстріляли російську авіабазу Хмеймім.

Про це повідомили в Міноборони РФ, передає Медуза.

Місце базування бойовиків у провінції Ідліб було встановлено групою сил спеціальних операцій. Після цього по бойовиках було завдано удару керованим артснарядом "Краснопіль".

Також було знищено місце, де бойовики збирали і зберігали безпілотники. Чи йдеться про безпілотники, які використовувалися під час атаки на російські бази в ніч проти 6 січня, не уточнюється.

Нагадаємо, 3 січня "Комерсант" повідомив, що 31 грудня радикальні ісламісти обстріляли з мінометів авіабазу "Хмеймим". За даними видання, у результаті були знищені чотири бомбардувальники Су-24, два винищувачі Су-35С, військово-транспортний літак Ан-72 і склад з боєприпасами.

Військовий кореспондент Роман Сапоньков опублікував фотографії пошкоджених літаків, зроблених після атаки на російську авіабазу. За його словами, пошкодженими виявилися шість бомбардувальників Су-24, винищувач Су-35С, літаки Ан-72 і Ан-30, а також вертоліт Мі-8.

Однак у Міноборони цю інформацію назвали фейком. У відомстві підтвердили лише те, що 31 грудня в Сирії розбився вертоліт Мі-24, в результаті два пілоти загинули. За даними відомства, аварія сталася через технічну несправність, а не з-за обстрілу.

Тим не менше 12 січня "Известия" з посиланням на джерела повідомило, що в Сирії знайшли відповідальних за напад на російську базу.

Крім того, ввечері 6 січня була здійснена спроба нападу дронов на російську базу в Хмеймим. Це подія в Міноборони РФ підтвердили.

Повʼязані теми:

Наступна публікація