У сирійському місті, де розташована база ВМФ Росії, прогриміли потужні вибухи

Теракти забрали життя понад ста осіб.

У понеділок, 23 травня, в двох містах сирійської провінції Латакія прогриміли вибухи.

Теракт стався в портовому місті Джабла, ще три вибухи пролунали в місті Тартус, де розташований 720-й пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії, передає Lenta.ru.

Внаслідок терактів загинули більше ста людей, повідомляє Reuters з посиланням на правозахисну організацію "Сирійська обсерваторія з прав людини".

Відповідальність за теракти взяло на себе екстремістське угруповання "Ахрар аш-Шам". За інформацією Reuters, за атакою стоять терористи "Ісламської держави".

Нагадаємо, раніше Сирійська обсерваторія з прав людини повідомила, що дії російської авіації в Сирії призвели до загибелі більше 2 тисяч цивільних осіб

Так, за даними правозахисної організації, внаслідок авіабомбардувань авіацією РФ, в Сирії загинуло 2046 цивільних осіб, серед яких 488 дітей. При цьому, правозахисники повідомляють про знищення російською авіацією близько 2 тисяч повстанців проти режиму Асада. Крім того, також було ліквідовано 2,2 тисячі терористів екстремістського угруповання "Ісламська держава".

Близько місяця тому Російська Федерація направила в Сирію артилерію, незважаючи на заяву про згортання військової операції в країні. Зброю Росія перекидала в околиці міста Алеппо. При цьому, російську артилерію використовували війська президента Сирії Башара Асада. Російська Федерація також посилила підтримку авіації сирійських урядових військ.

Росія перекидає до Сирії свою артилерію

Росія перекидає до Сирії свою артилерію

Повʼязані теми:

Наступна публікація