У Словаччині спікер парламенту виправдовується за свою промову у Держдумі РФ

У Словаччині спікер парламенту виправдовується за свою промову у Держдумі РФ

Фото: Facebook/Andrej Danko

Андрій Данко дякував Росії "за визволення".

Словацький спікер Андрій Данко виступив у російський Держдумі та подякував РФ "за визволення".

Через свій виступ Данко на батьківщині тепер він вимушений виправдовуватися перед парламентським комітетом із закордонних справ.

Про це повідомило видання SME.sk, передає Еспресо.ТБ.

Спікер Словаччини, який є одним з лідерів крайньої правої проросійської Словацької національної партії (SNE), виступив у Держдумі Росії ще 15 листопада. Там він заявив, що "Росія є складовою частиною світової безпеки, подобається це комусь чи ні".

Пояснюючи парламентському комітетові свої заяви у Держдумі політик назвав свій виступ "історичною подією" та пояснив, що як спікер намагається знайти спільну мову з усіма представниками інших держав.

"Я був здивований можливістю виступити. Я хотів донести основне повідомлення про те, що ЄС може стати мостом в питаннях, які розділяють Європу. Це також була можливість публічно подякувати за звільнення під час Другої світової війни", - пояснив Данко та додав: "Я відмовляюся звинувачувати народи на основі ідеології. Я відмовляюся звинувачувати Німеччину в нацизмі і Росію в комунізмі".

Нагадаємо, що у листопаді 2017 року Держприкордонслужба повідомила про посилення охорони кордону зі Словаччиною через активізацію незаконної міграції. 

На ділянку Чопського загону було надіслано додаткові резерви прикордонників. Найбільш загрозливі території посилено військовою технікою та службовими собаками. Прикордонників було екіпіровано найсучаснішими видами спецтехніки і вони забезпечуватимуть охорону кордону до локалізації обстановки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація