У США бортпровідники працюють у токсичній уніформі: авіакомпанія все заперечує

У США бортпровідники працюють у токсичній уніформі: авіакомпанія все заперечує

Фото: Associated Press

Авіакомпанія відмовляється вірити аналізам, які зробила профспілка.

В уніформі бортпровідників американської авіакомпанії Delta Air Lines знайшли токсичні речовини. 

Про це повідомляє портал Paddle Your Own Kanoo.

Лабораторні випробування, проведені Асоціацією бортпровідників (AFA-CWA), знайшли у складі форми співробітників перевізника Delta Air Lines неприпустимий рівень хімікатів: приблизно в десять разів вищий, ніж в одязі популярних брендів мас-маркету.

Як відомо, на якість форми скаржились понад дві тисячі бортпровідників. За їхніми словами, після носіння є симптоми алергії, є висипання, кропив'янка, задишка і біль в очах. Але авіакомпанія провела хімічну експертизу та не виявила ризику для здоров'я співробітників.

Однак профспілка бортпровідників замовила власну перевірку, яка показала, що пальта і вовняні штани авіапрацівників містять хром, а він "є токсичною речовиною і подразником і не повинен бути присутнім в одязі". У сорочках виявили формальдегід, правда, в припустимих межах. Як зазначається, для дослідження використовувалися тільки речі, які були доставлені в оригінальній упаковці і їх жодного разу не носили.

Але в авіакомпанії Delta Air Lines відмовилися коментувати лабораторні випробування профспілки.

"Результати підтвердили, що наша форма відповідає текстильним стандартам, за винятком додаткового фартуха, який вже видалили з колекції. Ми проводимо роботу з співробітниками, щоб запропонувати їм безліч альтернативних варіантів одягу і забезпечити доступ до провідних медичних фахівців країни" - заявив представник авіакомпанії.

У профспілці продовжують наполягати на повній відмові від цієї уніформи та її заміні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британський виробник фетиш-обладнання віддав задарма свою медичну уніформу лікарям.

Повʼязані теми:

Наступна публікація