У США через невідомий об'єкт в повітрі евакуювали Конгрес та закрили Білий дім

У США через невідомий об'єкт в повітрі евакуювали Конгрес та закрили Білий дім

Фото: Associated Press

За словами чиновника міноборони США, наразі аналізуються три можливих причини: зграя птахів, атмосферна аномалія або безпілотник. 

Через невідомий об'єкт у небі Вашингтона, який зафіксували радари ППО, були оголошені протоколи тривоги в Білому домі й будівлі Капітолію, де засідає Конгрес США.

Про це 26 листопада повідомляє CNN.

Зазначається, що невідомий об'єкт зафіксували на радарах, після чого були терміново скликані вищі посадові особи усіх агентств, пов'язаних з нацбезпекою, для координації та моніторингу ситуації. У повітря були підняті військові літаки.

"Повільний безформний об'єкт", який, можливо, був зграєю птахів, спровокував тривогу в Білому домі й спричинив введення режиму "обмеженого доступу" до Капітолія зранку вівторка", - зазначається в повідомленні.

Роботу Конгресу відновили за 45 хвилин після інциденту.

За попередніми даними, "об'єкт" був класифікований як літальний апарат, який несанкціоновано прямував до обмежуваного повітряного простору.

Пізніше об'єкт зник з радарів, але й після цього не було остаточно визначено, що міг показати радар. За словами чиновника міноборони США, наразі аналізуються три можливих причини: зграя птахів, атмосферна аномалія або безпілотник. 

Доступ до території Білого дому і Капітолію США перекривають тоді, коли президенту і вищому керівництву країни загрожує небезпека.

Такі заходи були прийняті під час терактів 11 вересня 2001 року, коли захоплені терористами літаки врізалися в будівлі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, а також в комплекс Пентагону, розташований недалеко від американської столиці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація