У США чорний ведмідь роздер двох людей

У США чорний ведмідь роздер двох людей

Фото: pixabay.com

Це не перший фатальний напад хижих тварин на Алясці.

На Алясці чорний ведмідь убив 16-річного велосипедиста та працівника золотої копальні. 

Про це повідомляє AP News.

У неділю, 18 червня, Патрик Купер брав участь у відомій гонці пам'яті Роберта Спурра на гірських велосипедах. Випадково він звернув з траси і заблукав. Пізніше на нього напав чорний ведмідь, або ж барибал.

Купер почав бігти, і він встиг зателефонувати своєму братові. Хлопець повідомив, що заблукав на південь від Анкориджа і за ним женеться ведмідь. Брат повідомив про це директора гонки Бреда Прекоски, який відразу ж організував пошуки.

За кілька годин підлітка знайшли за милю від траси. Біля нього перебував ведмідь і охороняв тіло. У 100-кілограмову тварину вистрілили, але вона зуміла втекти з місця інциденту. 

Представник прес-служби державних парків Аляски Кен Марш заявив, що напад був винятковим, оскільки це були не оборонні дії, як наприклад тоді, коли ведмедиця захищає своїх дітей.

Пізніше, в понеділок, другий фатальний інцидент стався за 300 миль на північний схід від Анкориджа: чорний ведмідь убив співробітника підземного золотого рудника. Іншого працівника було поранено.

Мет Ведекінг, керівник відділу в справах державних парків Аляски, сказав, що "хижа поведінка і напад ведмедя не були типовими". "Наразі у нас немає ніякої інформації про тварину", - зазначив він.

Правоохоронці додають, що це вже не перший напад чорних ведмедів на людей у цьому регіоні. Останній фатальний інцидент стався 2013 року, а минулого тижня двом молодим особам вдалося втекти від ведмедиці, що захищала двох дитинчат.

Тому під час деяких спортивних змагань у гірській місцевості учасники підписують документ, що вони цілковито свідомі небезпеки, яка може їм загрожувати. За словами Бреда Прекоски, публічні гонки зменшують ризик неприємної зустрічі, аніж тренування наодинці. Велелюдні змагання приваблюють значну кількість громадян і створюють шумове тло, аби відлякати тварин.

"Безпечнішого часу для перебування в горах, ніж під час гонки, просто не існує", - додав Прекоски.

Раніше повідомлялося, що канадець Джилс Кір зумів відбитися від нападу хижака. Попри шоковий стан, чоловік зумів ухопити ведмедя за язик і в такий спосіб захищався.

Ведмеді нападають на маленькі містечка в США

Ведмеді нападають на маленькі містечка в США

Повʼязані теми:

Наступна публікація