У США демократи хочуть заслухати в Конгресі перекладача Трампа про зустріч з Путіним

У США демократи хочуть заслухати в Конгресі перекладача Трампа про зустріч з Путіним

Фото: Reuters

Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер запропонував "негайно" провести слухання.

Сенатор від Демократичної партії Джані Шахін виступила з ініціативою викликати на слухання в Конгресі офіційного перекладачем з боку США, який був присутній на зустрічі тет-а-тет президентів Трампа й Путіна.

Про це вона заявила у вівторок, на другий день після резонансної заяви Дональда Трампа про те, що вірить президенту РФ, що Росія не втручалася у вибори, попри протилежні висновки американської розвідки, - пише Укрінформ.

"Цей перекладач може допомогти визначити, чим президент США поділився або що пообіцяв Путіну від імені нашої країни", - заявила законодавець на офіційній сторінці в мережі Twitter.

Її ініціативу підтримали однопартійці в американському Конгресі. Зокрема, лідер демократів у Сенаті Чак Шумер запропонував "негайно" провести слухання взагалі з усіма високопоставленими членами делегації, які були присутні на зустрічі президентів США і Росії.

"Дуже важливо, щоб наші республіканські колеги приєдналися до нас, вимагаючи свідчень (на слуханнях – ред.) команди з питань національної безпеки президента, яка перебувала в Гельсінкі, і ми повинні це зробити негайно", - підкреслив Шумер.

Після зустрічі з Путіним американці зустріли Трампа вигуками "зрадник"

Після зустрічі з Путіним американці зустріли Трампа вигуками "зрадник"

Він резюмував, що виправдовування Трампа щодо його заяви про недовіру американській розвідці на догоду Путіну, озвучені президентом через 24 години – це дуже пізно, і вони були зроблені "не в тому місці".

Як повідомлялося, за підсумками заяв Трампа в Гельсінкі у Білому домі зібралися відповідальні за національну безпеку США чиновники, які порадили президенту пояснити свої слова суспільству. Трамп зробив окрему заяву, в котрій солідаризувався із висновками американських спецслужб щодо втручання Росії у вибори, хоча днем раніше в присутності Путіна поставив ці висновки під сумнів і заявив, що не має підстав підозрювати РФ у цьому злочині.

Повʼязані теми:

Наступна публікація