У США масштабна кібератака "з-за кордону" спричинила збої друку десятків популярних газет

У США масштабна кібератака "з-за кордону" спричинила збої друку десятків популярних газет

Фото: Reuters

Мотиви атаки на видання невідомі.

У США масштабна кібератака вразила друкарні, які випускають популярні газети та видання у всіх Штатах. Як повідомляє постраждале видання Los Angeles Times, поки невідомо, хто вчинив атаку, лише з’ясовано, що зловмисники перебувають поза межами Сполучених Штатів.

Через атаку затримався друк суботнього випуску The Times, the San Diego Union-Tribune, the Chicago Tribune, Baltimore Sun, частково Wall Street Journal та New York Times, які друкують свої випуски для Західного Узбережжя на друкарні постраждалої Los Angeles Times. Перелік видань неповний. Проблема загострюється тим, що багато видань друкувались на одних і тих самих підприємствах, тож ураження одного призводило до затримки друку багатьох газет.

Попередньо припускають, що атака почалась у четвер, 27 грудня, вночі, і протягом п’ятниці розповсюдилась дуже широко по всій країні. Було вражено програмне забезпечення, до якого завантажуються статті, зображення та інша інформація для виготовлення макету сторінки, яка далі іде у друк. У неділю, 30 грудня, видання сподіваються відновити свою нормальну роботу.

Нагадаємо, днями влада США висунула звинувачення двом громадянам Китаю – їм закидають скоєння кібератак на низку урядових установ і корпорацій, зокрема ВМС США і космічне агентство NASA. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація