У США назвали причини скасування саміту Трампа та Кім Чен Ина

У США назвали причини скасування саміту Трампа та Кім Чен Ина

Фото: Reuters

Також північнокорейці не з'явилися на заплановану зустріч в Сінгапурі минулого тижня.

Президент США Дональд Трамп прийняв рішення скасувати саміт з КНДР, який був запланований на 12 червня, після невиконання Пхеньяном низки обіцянок, заявив журналістам високопоставлений представник Білого дому.

Про це пише Інтерфакс.

"Ця дивна відсутність судження в поєднанні з невиконаними обіцянками за останні тижні і припиненням Північною Кореєю прямого зв'язку із США говорить про повну відсутність сумлінності", - сказав він.

КНДР несподівано скасувала переговори з Південною Кореєю

КНДР несподівано скасувала переговори з Південною Кореєю

"Ряд невиконаних обіцянок змусив США зробити паузу", - додав представник Білого дому.

За його словами, північнокорейці не з'явилися на заплановану зустріч в Сінгапурі минулого тижня.

Крім цього, КНДР не дотримав обіцянку запросити міжнародних експертів і офіційних осіб, щоб підтвердити знищення ядерного полігону. Свідками була лише невелика група журналістів, що означає, що там не було нікого, щоб перевірити, що сталося насправді, зазначив чиновник.

Нагадаємо, що підготовкою історичної зустрічі Дональда Трампа і Кім Чен Ина займався держсекретар США Майк Помпео. Він вже провів зустріч з північнокорейським лідером. Метою Трампа є досягнення ядерної угоди, за якою КНДР повинна відмовитися від ядерної зброї на постійній основі та у спосіб, яким це можна буде перевірити. Очікувалося, що на зустрічі Трампа та Кім Чен Ина оголошено про припинення ядерної програми КНДР.

Однак Північна Корея пригрозила зірвати запланований на 12 червня в Сінгапурі саміт президента США і лідера КНДР. Раніше КНДР скасувала переговори високого рівня з Південною Кореєю, які були призначені на 16 травня, через військові навчання, які влаштовують США і Південна Корея.

Повʼязані теми:

Наступна публікація