У США офіційно назвали стрілянину на базі ВМС у Флориді терактом

У США офіційно назвали стрілянину на базі ВМС у Флориді терактом

Фото: Associated Press

Загинуло троє військових.

Генеральний прокурор США Вільям Барр повідомив, що стрілянина на базі ВМС США Пенсакола у Флориді на початку грудня 2019 року була терактом.

Про це повідомляє NBC News.

"Це був терористичний акт. Факти показують, що стрілець перебував під впливом ідеології джихаду", - заявив Барр.

За його словами, докази свідчать про те, що нападник мав антиамериканські та антиізраїльські погляди, які він поширював у соціальних мережах.

Стрільця ідентифікували як Мухаммеда Саїда Альшамрані, одного із військових повітряних сил Саудівської Аравії. Наразі слідчі намагаються встановити його мотиви.

Нагадаємо, на військово-морській базі Пенсакола у Флориді 6 грудня озброєний чоловік стріляв по всіх, кого бачив. Нападник устиг застрелити трьох американських солдатів, а сам став четвертою жертвою інциденту. Крім цього, було поранено ще близько десяти осіб. 

Згодом стало відомо, що нападником виявився громадянин Саудівської Аравії. Це був курсант-іноземець, який проходив навчально-тренувальні заняття. Після цієї стрілянини влада США призупинили льотну підготовку близько 300 студентів із Саудівської Аравії.

На Пенсаколі працюють понад 16 000 військових та 7,400 цивільного персоналу. Це одна з найвідоміших військово-морських баз ВМС США, вона простягається узбережжям на південний захід від центру Пенсакола і грає ключову роль в економіці навколишнього району.

Повʼязані теми:

Наступна публікація