У США під час мітингів між прихильниками і противниками Трампа сталися заворушення і стрілянина

У США під час мітингів між прихильниками і противниками Трампа сталися заворушення і стрілянина

Фото: Associated Press

Поранення отримали п'ять осіб.

В Олімпії, що в американському штаті Вашингтон, між прихильниками і противниками чинного президента Дональда Трампа відбулися зіткнення на мітингах, які виникли на тлі відхилення Верховним судом позову генпрокурора Техасу про перегляд підсумків виборів в Джорджії, Мічигані, Пенсільванії і Вісконсині.

Під час зіткнень постражлало кілька осіб, пише телеканал NBC.

Окрім зіткнень в Олімпії відбулася і відкрита стрілянина. Одна людина отримала вогнепальне поранення. За слвоами сержанта поліції Даррена Райта, одного учасника акцій затримали. "Учасники обох мітингів були добре озброєні. Протягом дня відбувалися окремі сутички", - розповів він.

Зіткнення між протестувальниками відбулися і в самій столиці США. До слова, у  Вашингтоні до мітингу долучились члени ультра-правої організації Proud Boys. Чотири людини отримали важкі поранення, розповів керівник надзвичайних служб округу Колумбія Дуг Бушанан. У результаті сутичок було затримано 23 людини. З них шести звинуватили в нападі на поліцейських, а чотирьох - у масових заворушеннях.

Як повідомлялося, за день до протестів Верховний суд США відхилив позов генпрокурора Техасу про перегляд підсумків президентських виборів в чотирьох штатах. Зараз перемогу в Джорджії, Мічигані, Пенсільванії і Вісконсині здобуває Джо Байден. Верховний суд пояснив, що Техас не обґрунтував свій інтерес до підсумків виборів в інших штатах. Своєю чергою, Трамп  заявив, що Верховний суд "підбив" його і команду, а тому звинуватив суд у відсутності мудрості та сміливості.

Нагадаємо, 25 з 249 республіканців у Конгресі визнають перемогу демократа Джозефа Байдена на що відбулися в країні президентських виборах. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація