У США показник захворюваності на коронавірус перевищив пік минулого літа

У США показник захворюваності на коронавірус перевищив пік минулого літа

Фото: Associated Press

У США стрімко зростає кількість заражень і госпіталізацій, пов'язаних з COVID-19.

У США тижневий показник захворюваності на COVID-19 перевищив пік, який в країні спостерігали минулого літа.

Про це у понеділок, 2 серпня, заявила директорка американських Центрів з контролю і профілактики захворювань Рошель Валенські, пише CNBC.

Зазначається, що минулого тижня середня добова кількість хворих на коронавірус у США сягнула 72 790 осіб, тоді як минулоріч цей показник не перевищував 68 700.

Водночас в суботу і неділю добовий приріст хворих зменшився до 68 326 і 63 250 відповідно.

"Хоча ми відчайдушно хочемо перемогти цю пандемію, COVID-19 явно не закінчився, і тому наша битва повинна тривати трохи довше, - висловилася Валенські. - Це важко. Але ми в цьому разом. І поки ми дізнаємося більше про COVID, ми продовжуємо сподіватися на перевірені способи захисту себе, наших дітей і наших близьких".

За її словами, у США середнє число госпіталізацій за сім днів становить близько 6200 людей щодня, що приблизно на 41% більше, ніж за попередній тиждень.

Також минулого тижня до 300 зросла середня кількість щоденних смертей, що на 25% більше за попередні сім днів, але все ще значно нижче піку літа 2020 року, коли на початку серпня за день зафіксували більше 1100 пов'язаних з коронавірусом летальних випадків.

Представники охорони здоров'я США закликають американців щепитися від COVID-19, оскільки вакцини довели свій високий захист від вірусу і його нового варіанту, особливо від важких захворювань, госпіталізацій і смерті.

Загалом 70% дорослих у США отримали хоча б одне щеплення від коронавірусу.

Як повідомлялося, американський штат Флорида став новим "національним епіцентром" COVID-19 у США після того, як місцева влада повідомила про рекордні 21 683 нові випадки зараження коронавірусом.

Новини світу: у США через штам "Дельта" маски рекомендують носити навіть вакцинованим

Новини світу: у США через штам "Дельта" маски рекомендують носити навіть вакцинованим

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація