У США привітали фахову доповідь по МН17 і наполягають на відповідальності сепаратистів

У США привітали фахову доповідь по МН17 і наполягають на відповідальності сепаратистів

США нагадали про відповідальність бойовиків за трагедію / Фото: Reuters

Американці не мають сумнівів у тому, звідки було запущено ракету по мирному літаку.

Сполучені Штати високо оцінюють роботу голландських експертів щодо розслідування обставин катастрофи пасажирського Boeing у небі над Донбасом влітку минулого року. Про це заявив офіційний представник Ради національної безпеки США Нед Прайс, повідомляє кореспондент ТСН.

Американець назвав доповідь Ради безпеки Нідерландів "важливою віхою" в зусиллях щодо притягнення до відповідальності винних за збитий лайнер. За його словами, наступним етапом розслідування має стати визначення відповідальних за катастрофу МН17.

"США будуть повною мірою підтримувати всі ініціативи, націлені на те, щоб винні постали перед судом. Наша оцінка не змінилася: MH17 був збитий ракетою класу "земля-повітря", випущеної з підконтрольною сепаратистам території на сході України", - заявив Прайс.

Представник Держдепу США Марк Тонер на брифінгу підкреслив, що США "вітають той факт, що Рада з безпеки Нідерландів отримала важливу інформацію про катастрофу літака MH17".

Тонер назвав розслідування незалежним і транспарентним. Він констатував, що висновки експертів відповідають позиції, озвученій більше року тому держсекретарем США Джоном Керрі, який стверджував, що літак був збитий саме ЗРК "Бук" із підконтрольної проросійським бойовикам частини Донбасу.

Авіакатастрофа Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", який летів із Амстердама в Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року поблизу населеного пункту Грабове Донецької області.

Жертвами падіння літака стали 298 людей, серед яких 15 членів екіпажу.

У Нідерландах сьогодні представили звіт з розслідування причин аварії малайзійського Боїнга

У Нідерландах сьогодні представили звіт з розслідування причин аварії малайзійського Боїнга

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Доповідь щодо MH17: оголошено імена підозрюваних
Наступна публікація