У США розмірковують, як зупинити "Північний потік-2"

У США розмірковують, як зупинити "Північний потік-2"

Фото: Reuters

Ми розмірковуємо над кількома варіантами, щоб створити перешкоди на шляху реалізації проекту, - Болтон.

США розглядають різні можливості для протидії реалізації проекту "Північний потік-2".

Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон в ефірі телеканалу C-SPAN, пише DW.

"Щодо росіян вже і так діє безліч санкцій. Їх може стати ще більше. Президент, наприклад, неодноразово заявляв, що Німеччині слід відмовитися від газопроводу "Північний потік-2". Ми розмірковуємо над кількома варіантами, щоб створити перешкоди на шляху реалізації проекту "Північний потік-2", - сказав він. 

Парубій закликав главу норвезького парламенту не підтримувати "Північний потік-2"

Парубій закликав главу норвезького парламенту не підтримувати "Північний потік-2"

Нагадаємо, що проти запланованого будівництва газопроводу "Північний потік-2" завдовжки 1200 кілометрів активно виступає Україна, котра непокоїться через можливу втрату ролі транзитера газу. Активно критикують проект також Польща і балтійські країни, котрі застерігають ЄС від залежності від російського газу. Проти німецько-російського газового проекту виступає і адміністрація президента США Дональда Трампа.

Німеччина, у свою чергу, неодноразово запевняла, що проект має суто економічний характер. Оператором проекту газогону є підприємство Nord Stream AG, "дочка" російського концерну "Газпром". Окрім російського енергетичного гіганта, в проекті беруть участь німецькі концерни Wintershall та Eon Ruhrgas - їхні частки становлять 15,5 відсотки кожна, у Gasuine з Нідерландів та Engie з Франції - 9 відсотків. Консорціум планує додатково до вже існуючої першої нитки газогону побудувати ще одну - Балтійським морем із Росії до Німеччини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація